Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μήνυμα γραπτό στο κινητό

Όσο εφευρετικό είναι το μυαλό μιας γυναίκας, άλλο τόσο εφευρετικό είναι και το μυαλό του άντρα όταν πρόκειται να εξασφαλίσει τη μυστικότητα των πράξεών του. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, αυτό που ο «Β» ήθελε να κρατήσει μυστικό....ήμουν εγώ!!!

Ένα βράδυ, τελείως αναπάντεχα ο «Β» αποφάσισε να βγούμε για ένα χαλαρό ποτάκι. Φυσικά και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση γιατί αυτά τα «θαύματα» μια φορά μόνο γίνονται.

Ξαφνικά, αρχίζω να παρατηρώ πως το κινητό του είχε αρχίσει να χτυπάει επίμονα και ο «Β» συνέχεια απέρριπτε τις κλήσεις. Ποιος σε ψάχνει? Ρώτησα διακριτικά και εκείνος μου απάντησε δείχνοντάς μου το κινητό του πως είναι ο φίλος του.

Ο φίλος του, ήταν η προσωποποίηση αυτού που λέμε party animal. Ήταν μόνιμα έξω, μόνιμα με ένα ποτήρι haig στο χέρι και αν δεν πήγαινε πέντε η ώρα το πρωί δεν αποφάσιζε να πάει σπίτι του. Συχνά τηλεφωνούσε στο «Β» προσκαλώντας τον σε νυχτερινές εξορμήσεις και ο «Β» με μαεστρία του αρνιότανε, γιατί την ύπαρξή μου δεν τη γνώριζε.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως ο φίλος του είχε και έναν άλλον κολλητό....το πρώην μου!!! Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν αποκάλυπτε στον φίλο του την ύπαρξή μου. Μπορεί να φανεί παράδοξο αλλά παρόλο που τον πρώην μου τον απατούσα συτήματικά δεν ήθελα με τίποτα να μάθει πως εγώ επέλεξα να συνεχίσω την ζωή μου με έναν αλλον άντρα. Αυτό θα τον στεναχωρούσε και κάτι τέτεοι δεν το ήθελα. (Όπως θα περιγράψω στην επόμενη ανάρτηση, ο πρώην μου το μοναδικό πράγμα που δεν έκανε ήταν να στεναχωριέται για την απουσία μου.

Παλιά, ο "B" ήταν μόνιμα έξω. Του άρεσε να βγαίνει, να συναντά φίλους, λάτρευε το clubbing και η ζωή του μπορούσε να περιγραφεί με μία μόνο λέξη ΆΣΤΑΤΗ!! Απο τότε όμως που αποφασίσαμε να είμαστε μαζί, άλλαξε εντελώς. Τα ξενύχτια, τα clubs, τα ποτά γίναν παρελθόν και προτιμούσε να περνάμε τα βράδυα μαζί. Ήταν σαν να είχε πάθει μια ξαφνική μετάλλαξη. Αυτή η αλλαγή ήταν και ένας απο τους λόγους που με έκανε να πιστεύω πως ναι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν, να γίνουν διαφορετικοί, να εξελιχθούν προς το καλύτερο.

Εκείνο το βράδυ λοιπόν, αφού ο φίλος του, του είχε τηλεφωνήσει τουλάχιστον δέκα φορές, ξαφνικά σταμάτησε. Ούτε κλήση, ούτε μήνυμα, τίποτα. Αυτό, μου έκανε εντύπωση. Έτσι ξαφνικά, χωρίς να του απαντήσει ο "Β", σταμάτησε να επιμένει? Περίεργο. Έπρεπε λοιπόν να ικανοποιήσω την περιέργειά μου και έτσι αποφάσισα να ψάξω λίγο το κινητό του. Με μια μικρή αναζήτηση στα εξερχόμενα μηνύματα, βρήκα και την απάντηση. Ο "Β" κατάφερε να αποφύγει την επιμονή του φίλου του για τρελό ξενύχτι στέλνοντάς του το παρακάτω μήνυμα: Δεν μπορω να βρεθούμε σήμερα, γιατί μόλις γνώρισα μια κοπέλα και μάλλον θα προκύψει φλέρτ, οπότε θα μιλήσουμε αύριο.

Αρχικά, νευρίασα. Άρχισςα να διαμαρτύρομαι, να φωνάζω και να λέω πως δεν μπορεί να μιλάει για μένα σαν να είμαι οπιαδήποτε τυχάια γνωριμία. Ήμουν κάτι παραπάνω και έτσι ήθελα να με αντιμετωπίζει. Μετά όμως το ξανασκέφτηκα. Τι σημασία έχει με ποιά δικαιολογία προσπαθεί να αποφύγει να βρεθεί με τον φίλο του? Σημασία έχει πως ήθελε να είναι μαζί μου και αυτό μου έφτανε...

1 σχόλιο:

  1. Για μένα όταν είσαι σε μια σχέση δεν θα πρέπει να δέχεσαι τίποτα λιγότερο από τον ειλικρινή σεβασμό του άλλου...και ο "Β" δεν σε σεβάστηκε και αυτό είναι κρίμα που το δέχτηκες :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή