Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αυτός είναι ο "Β"

Απο την εποχή που ήμουν μαθήτρια στο σχολείο, μου άρεσε να αποκαλώ τους άλλους με ψευδώνυμα. Μια συνήθεια που είχα με τις φίλες που προκειμένου να σχολιάζουμε όποιον θέλουμε χωρίς να γινόμαστε αντιληπτές.
Στην παρούσα περίπτωση όμως, το ψευδώνυμο ήταν επιβεβλημένο. Δεδομένου ότι η σχέση ήταν περίπλοκη και ο κόσμος μικρός δεν θα μπορούσα άνετα να μιλάω για αυτόν με το πραγματικό του όνομα γιατί κάποιος μπορεί να με άκουγε και να καταλάβει τι συμβαίνει.
Έτσι αποφάσισα να τον μετονομάσω σε ''Β''(όχι όμως βήτα, αλλά βου)!
Η ιδέα αυτού του ψευδόνυμου όμως αντικατοπτρίζει παράλληλα και μια πραγματικότητα. Για πολλά χρόνια ήταν ο δεύτερος άντρας στη ζωή μου άρα είναι Β!
Στην πταγματικότητα όμως είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν θα άντεχε να είναι δεύτερος.
Αν έπρεπε να τον περιγράψω θα έλεγα πως είναι γεννημένος μαχητής. Μερικές φορές με τρόμαζε η ικανότητα του να ελίσσεται, να εμπλέκεται παντού και στά πάντα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που παρακαλούν, γλείφουν και υποτιμούν τους εαυτούς τους προκειμένου να ελιχθούν. Το αντίθετο. Όπου υπάρχει συντεχνεία, ρουσφετολογία και πηγαδάκια αυτός είναι απέναντι.
Βέβαια ένα μέρος της επιτυχίας του το χρωστάει στις ερωτικές περιπέτειές του. Τι εννοώ...Να μια παράνομη σχέση με μια γυναίκα σε μια καλή υπηρασία σημαίνει ευνοίκη μαεταχείρηση και προνόμια που κάποιοι άλλοι δεν τα έχουν. Γεννημένος ατακτούλης κατάφερε να ερωτοτροπήσει με μια πλειάδα γυναικών οι οποίες το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους ήταν ...η διαθεσιμότητά τους.
Με το πέρασμα του χρόνου κατάφερα και συμπλήρωσα τη λίστα με τα ονόματα όλων αυτών των γυναικών που είχε βρεθεί μαζί τους και το αποτέλεσμα ήταν το λιγότερο απογοητευτικό. Το τραγικό δεν ηταν ο αριθμός, αλλά η ποιότητά τους. Ότι πιο φτηνό και δεύτερο υπάρχει στο γυναικείο φύλο. Γυναίκες μεγάλες, πιτσιρίκες, υστερικές. Διψασμένες για sex οπουδήποτε και με οποιονδήποτε.
Αρχικά με στεναχωρούσε αυτή η "λίστα γυναικών" στην συνέχεια όμως μου έδωσε τις εξηγήσεις για όλες αυτές τις περίεργες συμπεριφορές του. Νομίζω πως η ύπαρξη ενός κενού στην ζωή μας μας κάνει να αναζητάμε απεγνωσμένα επιβεβαίωση εκεί που αυτή μας είναι πιο εύκολη ακόμα και αν το σημείο απο όπου τη ζητάμε μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Παρόλα αυτά δεν θα τον έλεγα κακό, σκληρό, γουρούνι. Μάλλον ευαίσθητο. Κατά τα λεγόμενά του πολύ περισσότερο απο όσο θέλει να αφήσει να φαίνεται και σε αυτό θα συμφωνήσω. Η ευαισθησία γεννά αδυναμία και αυτή του την αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του την πλήρωσε μένοντας για πολλά χρόνια σε καταστάσεις "άρρωστες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου