Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Η δική του η σχέση

Ενώ η δική μου σχέση ήταν απλώς προβληματική, η δική του ήταν άκρως προβληματική. Πολλά χρόνια πρίν τη γνώρισε και φυσικά εντυπωσιάστηκε. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην εντυπωσιαστεί? Ψηλή, λεπτή και όμορφη. Για τον μέσο άντρα αυτό το εφόδιο ήταν αρκετό για να επιλέξει μια γυναίκα. Απο τα λεγόμενά του η αρχή ήταν όμορφη και ιδανική. Είναι πάντα έτσι η αρχή. Είναι ο έρωτας που σε κάνει να ωραιοποιείς τα πάντα και να βλέπεις παντού πολύχρωμα λουλούδια. Η φύση όμως έχει προνοήσει με σοφία για εμάς τους ανθρώπους. Η μεγάλη καψούρα κρατάει λίγο. Το διάστημα αυτό που δεν βλέπουμε μπροστά μας και κολυμπάμε σε μια θάλασσα απο ζαχαρόνερο κρατάει λίγο γιατί απλά, αν κρατούσε περισσότερο θα είχαμε πνιγεί απο τα πολλά ζουμιά.
Ήταν άνθρωποι διαφορετικοί. Αυτός δυναμικός και μαχητής ενώ αυτή μια γυναικούλα. Αυτός μπορούσε να φτάσει μέχρι την κορυφή του κόσμου έτσι για να δεί πως είναι, ενώ εκείνη ως θηλυκή "νάρκισος" χτένιζε τα μαλλιά της και ευχαριστούσε τον καθρέπτη που την έκανε όμορφη.
Και ήρθε η στιγμή που αυτός βαρέθηκε. Η στιγμή εκείνη που ήθελε κάτι άλλο να του γεμίσει τα κενά. Και τότε άρχισε σαν δεύτερος "καζανόβας" να ενδείδει σε όλες τις ερωτικές προκλήσεις. Η μια μετά την άλλη. Μερικές φορές πολλές παράλληλα.'Εντονη ζωή και πολλές περοπέτειες. Μέσα σε αυτό το ερωτικό παραλλήρημα όμως, δεν άφησε ποτέ την ασφάλεια του νόμιμού δεσμού του. Γιατί να το κάνει άλλωστε? Ποιός άντρας δεν θέλει μια όμορφη γλάστρα δίπλα του? Κάποια που δεν διαμαρτύρεται, που δε φωνάζει, που δεν αντιδρά. Απλά κάποιες φορές επιστράτευε το γυναικείο όπλο της απίστευτης κλάψας και του δράματος που κάνει τον άλλον να πνίγεται απο ενοχές και τύψεις.
Κατα γενική ομολογία ήταν λιγο "χαζούλα". Δεν αντιλαμβανότανε( δήθεν) τίποτα απολύτως και πολύ απλά ζούσε στον κόσμο της. Νόμιζε πως στις 10 η ώρα το βράδυ μπορούσες να κολλήσεις στην κίνηση και να κάνεις μέχρι το πρωϊ για να ξεκολλήσεις.
Όταν το κινητό ήταν κλειστό, αυτό οφείλονταν στην μπαταρία η οποία ξεφορτίζει κάθε 5 ώρες. Αν στη συνέχεια ήταν πάλι ως εκ του θαύματος ανοικτό, τότε δεν ξαφνιάζονταν! Είναι η καινούργια τεχνολογία των μπαταριών λιθίου, σύμφωνα με την οποία μετά από το ξεφόρτισμα της μπαταρίας ακολουθεί αυτόματα και χωρίς να απαιτείται πρίζα, η φόρτιση!
Και τα νυχτερινά μηνύματα που έφταναν στο κινητό του κατά τις, 2 ή 3 το πρωϊ ήταν οι ενημερώσεις απο την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που τα έστελναν νυχτιάτικα γιατί τότε η χρέωση ήταν χαμηλότερη.
Για μένα όμως ήταν μια γυναίκα πανούργα. Είναι πολύ εύκολο ως γυναίκα να εθελοτυφλείς και να κάνεις πως δεν αντιλαμβάβεσαι τι γίνεται στο κρεβάτι σου. Απλά αγνοείς τα σημάδια. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς το βόλεμα και την ασφάλεια. Τι και αν ο άλλος κοιμάται και αλλού? Σημασία έχει πως όταν έρχεται το καλοκαίρι έχεις παρέα να πας διακοπές, στις γιορτές παρουσιάζεσαι ως ευτυχισμένη γυναίκα και όχι ως γεροντοκόρη/μπακούρι και μπαίνεις και στο μάτι της πετυχημένης φίλης σου που έχει την τέλεια δουλειά αλλά τα βράδυα του σαββάτου βυθίζεται με την ρόζ πυτζάμα στον τεράστιο καναπέ ενώ εσύ κάνεις clubbing μετα του δεσμού συ ως το πρωϊ.
Αν όμως αντιδράσεις θα χάσεις το βόλεμα και θα πρέπει να χτίσεις τα πάντα απο την αρχή. Καινούργιες παρέες, μοναξιά, ανασφάλεια, ξεβόλεμα. Όσο εύκολο και αν είναι να συντηρήσεις μια σχέση ακόμα και αν αυτή είναι προβληματική τόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις μια άλλη απο την αρχή.
Και για τις στιγμές εκείνες που τα πράγματα γίνονται ζόρικά και ο άλλος απειλεί πως θα σε αφήσει ρίχνει ένα κλάμα και σαν ήρωϊδα αρχαίας τραγωδίας με σπαραγμό τον κατηγορεί πως της καταστρέφει την ζωή, της στερεί με τη φυγή του τον λόγο υπαρξής της στη ζωή και έτσι όλα τελειώνουν όπως αυτή τα θέλει.....

1 σχόλιο:

  1. Πανούργα ναι! αλλά όπως κι εσύ δεν ήθελε να χαλάσει αυτό το "βόλεμα"...αν και εφόσον είναι τόσο όμορφη θα μπορούσε να τον γράψει κανονικότατα λίγο να κουνήσει το δαχτυλάκι της θα μπορούσε να βρει 10...Ίσως όμως από την άλλη να κρύβονταν κι άλλα πράγματα, ίσως κι εκείνη να είχε παράλληλο δεσμο?? Ποιός ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή