Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Να ξέρω ή να μην ξέρω?

Τελικά τι είναι προτιμότερο? Να ξέρεις ή να μην ξέρεις?
Να γνωρίζεις και να έχεις την επιλογή να αποδεχτείς την αλήθεια ή να ζεις το όνειρό σου ακόμα και αν αυτό δεν είναι αληθινό? Το να γνωρίζεις, σημαίνει πως πρέπει να αναλάβεις και συ το δικό σου μερίδιο ευθύνης ανεξάρτητα απο το αν αυτό είναι μικρό ή μεγάλο. Συνηθίζεται όμως, όλοι μας να προσπαθούμε να απαλαγούμε απο τις ευθύνες μας, να τις ρίξουμε σε κάποιον άλλον ελπίζοντας πως έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αυτοκριτική και να παραδεχτούμε πως "ναι φταίμε και εμείς".
Είναι πολύ πιο εύκολο, να αποδώσουμε ευθύνες στους άλλους, στο σύμπαν ακόμα και στον ανάδρομο Ερμή απο το να δεχτούμε πως οι δικές αμς και μόνον επιλογές είναι υπεύθυνες για ότι μας συμαβαίνει.
Μερικές φορές όμως, τα πράγματα είναι περίπλοκα και το να ξέρεις δεν σημαίνει απλά ανάληψη ευθύνης αλλά κατι πολύ περισσότερο.
Είναι εκείνες οι φορές, που η αλήθεια πονάει πολύ. Τόσο, που δεν το αντέχεις. Είναι και εκείνες οι στιγμές, που όλος ο κόσμος γύρω σου μπορεί να καταρρεύσει και ότι εσύ με κόπο έχτισες, σε μια μόνο στιγμή γίνονται σκόνη...
Και αναρρωτιέσαι ξαφνικά, μα γιατι το ανακάλυψα? Γιατί έψαξα, γιατί ρώτησα...Γιατί να μην εθελοτυφλώ?? Γιατί να μην κάνω πως δεν καταλαβαίνω?
Όσο και να προσπαθούμε όμως, η αλήθεια πάντα αποκαλύπτεται. Μερικές φορές, απλά εμφανίζεται μπροστά μας, ίσως και απο σύμπτωση να μας συναντά. Άλλες πάλι, παρόλο που έχει κρυφτεί καλά εμείς τόσο επίμονα την αναζητάμε που τελικά και πάλι αποκαλύπτεται.
Όσο και αν προσπαθήσεις να αντισταθείς, να μην μάθεις, να μην δείς, δεν θα τα καταφέρεις. Ή απο ένστικτο, ή απο διαίσθηση, ή έστω και τυχαία θα βρείς την αλήθεια που ψάχνεις και αυτή είναι πάντα η αλήθεια που δεν θα ήθελες να ακούσεις.

2 σχόλια:

  1. Αργά ή γρήγορα η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φως! Είμαι της γνώμης στο πάντα να ξέρεις τι συμβαίνει παρά να κλείνεις τα μάτια ώστε να ζεις στον μαγικό σου κόσμο..
    Ό,τι και να γίνει η ζωή συνεχίζεται..σίγουρα θα υπάρχει μια περίοδος κατάρρευσης αλλά ο ήλιος πάντα ανατέλλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
    WhatsApp:+2349046229159/
    +3550685677099

    ΑπάντησηΔιαγραφή